Plunksnų blakstienos vizažistei atnešė pergalę | Divalis

Plunksnų blakstienos vizažistei atnešė pergalę

Šiaulių grožio ir soliariumų studijos “Divalis” vizažistė Ligita Misevičiūtė tapo praeitą savaitgalį Rygoje vykusios didžiausios Baltijos šalyse grožio industrijos parodos “Baltic Beauty World 2008″ vizažo konkurso nugalėtoja. Jos sukurtas stilingo ir madingo įvaizdžio makiažas nurungė konkurenčių iš Latvijos ir Estijos darbus.

 

Marina VISOCKIENĖ

 

Vizažo konkursas vyko pagal griežtas pasaulinės prestižinės kirpėjų asociacijos (OMC), rengiančios ir vizažo pasaulio čempionatus, taisykles. “Svarbiausias ir vizažistams sunkiausias šių taisyklių reikalavimas – laiko limitas: makiažas turi būti sukurtas vos per 40 minučių. Paprastai konkursuose meistrai gali sugaišti valandą”, – minėjo Ligita.

Nors vizažistė neslėpė, kad spėti nepriekaištingai išbaigti makiažą per tokį trumpą laiką – nelengva, apie mėnesį besiruošusi konkursui šiaulietė viską spėjo atlikti laiku.

Parinkti makiažą konkursui Ligitai padėjo tarptautinės kategorijos vizažo teisėja ir trenerė Birutė Pajedienė. Vizažistė pabrėžė ir modelio Simonos Žukauskaitės, puikiai pademonstravusios jau baigtą makiažą indelį į pergalę. Šukuoseną modeliui sukūrė “Divalio” studijos kirpėja Silvija Maksvytienė.

Teisėjus užbūręs L. Misevičiūtės sukurto makiažo akcentas – plunksnų blakstienos. “Tokios detalės nepanaudojo nei viena iš mano konkurenčių”, – pabrėžė Ligita. Ji pastebėjo ir tai, kad teisėjai įvertino atlikto makiažo spalvų parinkimą: “Paprastai konkursiniams makiažams sukurti naudojama daug blizgių spalvų, šįkart mano darytame makiaže vyravo matiniai atspalviai”.

Stilingo ir madingo įvaizdžio makiažui sukurti šiaulietė panaudojo dabar itin populiarius aukso ir juodos, geltonos ir juodos spalvų derinius. Modelio akis papuošę taškeliai tapo puikiu plunksnų blakstienų tęsiniu. “Tikiu, kad būtent ribotas, vos kelių spalvų parinkimas makiažui puikiai atspindėjo temą, geriausiai tiko stilingam įvaizdžiui sukurti. Juk spalvų gausa ir įvairovė – būdingesnė kokteiliniam makiažui”, – sakė Ligita.

Makiažą išbaigė specialiai jam dailininkės darytas ir aukso raštais ištapytas juodas šalis, aprangą paįvairino ir kitos pridėtinės įvairių aukso atspalvių detalės.